[si_feed user=218582506 limit=33]

På måndag kväll fick jag ett mail från TV4. De hade hört mig i radio P4 Norrbotten och ville ha med mig i direktsändning i programmet ”Efter fem” på tisdag kväll och diskutera sexleksaksförsäljningen under pandemin.

Många timmar radio (som jag älskar) har det blivit genom åren men det var väldigt intressant att utmana sig med medverkan i TV också. Det var definitivt utanför min komfortzon men hjärtat ville så gärna göra det här och då kan man behöva göra saker man egentligen inte vågar. Att följa hjärtat är smart, det vet vägen även om hjärnan trasslar till det ibland.

Min medverkan skulle vara via Skype och bara det är för mig att gå utanför min komfortzon. Jag älskar personliga möten, att få sitta i samma rum och prata men nu under pandemi-tider har vi nog alla tvingats till mer digitala möten på ett eller annat sätt.

Efter TV-sändningen insåg jag att även TV kan vara ett intressant media. Hjärtat sa till och med att vi skulle kunna göra om det, men då vill jag helst vara i studion och inte bara lyssna på ljudet och prata till en svart webbkamera.

.TV41

 

Frågorna vi diskuterade var:

Varför tror du att försäljningen av sexleksaker har gått upp?

Jag tror det beror på att:

  1. Många spenderar mycket tid hemma. Det gör att man har mer tid över för att göra annat. Kanske investerar man i sexleksaker och ser sexlivet som det nöje och den form av äventyr man har lättast tillgängligt just nu.
  2. Många har tråkigt. Att bara vara hemma och inte kunna göra så mycket annat kan även innebära att många har tråkigt. Tråkigt kanske känns som rena rama straffet. Men att ha tråkigt är faktiskt väldigt underskattat. Stress är erotik- och lust-dödare nummer 1. Att ha tråkigt är ett steg i riktning bort från stressen. När man får en chans att slappna av, det är då det börjar hända spännande saker i kroppen. Lusten får en chans att hinna ifatt en igen.
  3. Många är ensamma. Dejtinglivet är väldigt torftigt nu i dessa corona-tider och med tiden kanske många har blivit less på att tillfredsställa sig själv på/med egen hand och då passar man på att utforska nya sätt att njuta.

Märker du något som är extra populärt?

  1. Naturtrogna produkter, lösvaginor och löspenisar. Produkter som både ser ut som och känns som riktiga varan. Tror det är ett tecken på att människor saknar varandra och längtar efter att träffas igen.
  2. Tekniska produkter. Jag tror att tillverkarna gör allt för att överträffa sig själva och skapa nya sätt att njuta. Lufttrycksstimulatorerna är fortfarande absoluta storsäljare men fler och fler har även börjat fråga efter väldigt tekniska produkter som är både appstyrda och bluetooth-kopplade. Många produkter har så spännande utseende att man knappt vet hur man ska använda dem. Man kan vrida och vända på dem, de har vibrationer både här och där för att passa både dig med penis och dig med vagina. Jag märker även att många är väldigt pålästa och det beror förmodligen på att man har mer tid över att surfa runt och läsa recensioner osv.
  3. Som en liten parentes kan jag nämna har vi aldrig har sålt så lite kondomer som år 2020. Hörde att även klamydia minskat i samhället. Det är nog ett tecken på det torftiga dejtinglivet nu i dessa tider.

TV42

Det var en rolig och intressant utmaning att få förtroendet av TV4 att vara lite av en sex- och kärleksinspiratör även i TV. Tack!

/Kärleks-Linda