[si_feed user=218582506 limit=33]

Är du en människa som tycker om att ha full koll på saker och ting? Som är van att vara den som planerar, strukturerar och styr arbetet (oavsett om det är trädgårdsjobb, semesterplaner eller sköter administrationen i hemmet?

Har du någon gång provat släppa taget och slappna av i det?

Här följer en övning från Kärleks-Linda (och av förståeliga skäl går detta endast att utföra med en partner):

  • Förberedelser: Se till att rummet är fritt från lösa föremål på golvet! Ställ fram en stol eller pall. Ta fram en ögonbindel, scarf eller halsduk. Sätt gärna på inspirerande musik i bakgrunden. Kom tillsammans överens om ni vill göra övningen helt nakna eller lättklädda.
  • Den som ska få känna känslan av att släppa taget sitter ner, vi kan kalla personen för A.
  • Partnern som ska hjälpa till att släppa taget, person B, sätter en ögonbindeln på A.
  • Person A tar några djupa andetag och slappnar av i att inte kunna se. Hitta lugnet i kroppen.
  • Person B håller händerna på A´s axlar. När B känner att A börjar slappna av, flyttar B händerna mot armarna och visar A upp till stående.
  • A står nu upp och B håller ett stadigt tag om A´s axlar.
  • B ska nu leda A med ett stadigt grepp om A´s axlar. Börja med att leda A försiktigt framåt. Här är det viktigt att komma ihåg att B är helt ansvarig för att se till att A inte krockar med möbler, snubblar på mattkanter eller går in i andra grejer! B kan leda A framåt, åt sidan, bakåt, snabbt eller riktigt långsamt. Börja försiktigt och prova er fram. Det här ska vara roligt och lagom utmanande för båda.
  • Från början kan den här övningen kännas väldigt ovan för A. Det kan kännas som att A spjärnar emot och inte riktigt vågar gå framåt. Viktigt är att ni tar ett steg i taget samtidigt som A hittar ett sätt att släppa taget och kan börja lita på B och B utmanar A att släppa taget på ett lättsamt roligt sätt.
  • Ge övningen åtminstone 10 minuter så ni verkligen får landa i känslan båda två.

Fråga till A: Hur känns det i dig när du släpper taget? Hur känns det att din partner tar kommandot och leder dig?

Fråga till B: Hur känns det att vara den som leder?

Sen kan ni byta av varandra och turas om. Det är en spännande upplevelse att vara både den som leder och blir ledd. Jag har mött många som berättar att de blev kåta av att bli satt i en ny position. De som är vana att vara den som leder, blev kåta av att plötsligt få bli ledda och tvärtom.

Det här är inte bara en spännande övning utan också ett intressant och roligt sätt att lära känna varandra. Är det här något ni kan applicera i sexlivet på något sätt?

Lycka till!

/Kärleks-Linda

ogonbindelblogg