Nu är det dags för dagen som hyllar kärleken, alla hjärtans dag. Alldeles för många har alldeles för bråttom i vardagen för att komma ihåg att visa uppskattning till de som lever närmast hjärtat och då kan det vara bra att ha en speciell dag som påminner oss.

Var på stan tidigare och upptäckte till min glädje att hjärtan och andra romantiska presenter dominerade blickfånget vart man än vände blicken, det fanns allt från hjärtformade tårtor, rosor, nallar, hjärtprydda presenter och mycket mer.

Tänk vilken vacker värld vi skulle leva i om alla kunde behandla varandra på samma sätt som man själv vill bli behandlad, om kärlek till sina medmänniskor var det första man tänkte på när man vaknade på morgonen och la sig på kvällen. Vår värld är alldeles för hård och kall och vi stressar förbi varandra alldeles för ofta så vi skulle alla må bra av mer kärlek i våra liv.

Det råder delade meningar om just alla hjärtans dag. En del anser att det är ett kommersiellt påhitt medan andra förväntansfullt ser fram emot dagen. Visst kan presenthysterin gå till överdrift ibland men om sanningen ska fram så är det inte verkligen inte presenter och prislappen i sig som är det viktigaste, utan själva tanken bakom. En planerad mysdag/kväll tillsammans, en liten handskriven lapp med kärleksfulla ord från hjärtat är så mycket mer värt än presenter för tusenlappar. Det behöver inte kosta för att det ska röra hjärtat. Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat.

Självklart bör man visa kärlek och uppskattning andra dagar än bara just alla hjärtans dag (uppskattning i vardagen är det allra viktigaste), men visst känns det fantastiskt fint att kärleken har en helt egen dag i almanackan! Världen behöver mer kärlek!

Gör alla hjärtans dag till en dag som du vill ha den. Plocka bort all prestige och fira den på ditt sätt! Vill du inte, så behöver dagen inte kosta ett öre. Valet är ditt.

Är du singel så se till att skämma bort dig själv ordentligt! Ät god mat, smörj in kroppen grundligt med någon skön olja eller hudlotion, lyssna på musik du blir glad av, se film du tycker om och köp blommor åt dig själv. Glöm aldrig bort att du är fantastisk precis som du är! Vill du fira dagen med sällskap så samla ihop några av dina singelvänner, gör något roligt och fira dagen tillsammans. Gör det till en dag fylld med kärlek – på ert sätt!

Hur du än väljer att spendera dagen så hoppas jag att du får en riktigt mysig dag!

/Linda

 

hjärthjärta