Analsex eller inte?

Det är väldigt individuellt hur man upplever anal stimulans och om man är intresserad av att prova eller inte. En del gillar analsex, andra inte. Vilken kategori du tillhör avgör du helt själv! Det är bara du själv som kan bestämma om du är sugen på att prova eller inte och det är lika OK vilket du än väljer. Du behöver inte prova på analsex bara för att “alla andra” gör det. Det är coolt att säga ja om du vill och nej om du inte vill. Kom ihåg, det är alltid den som TAR EMOT anal penetrering som bestämmer! Var lyhörd och tänk på att tjat är det mest avtändande som finns! Och visst är sex roligare om båda njuter av det?!

Varför analsex?

Eftersom analen är känslig för beröring och har massor av känsliga nervtrådar är det många män och kvinnor som tycker att det är skönt att bli sexuellt stimulerade i och runt anus. Speciellt män brukar njuta extra mycket av anal stimulans då man även kommer åt mannens g-punkt (prostatan) som sitter inne i analen.

Är man nyfiken och aldrig provat tidigare så kan det vara bra att börja med ett finger, en smalare stav, en analplug eller analkulor. Det finns massor av olika anal-leksaker/baksaker att välja bland, allt från riktigt små kulor och stavar till plugar i olika storlekar, allt efter tycke och smak! Det är bättre att börja med en en liten modell och sedan utöka allt eftersom. Ordentligt med glidmedel är ett måste, likaså avslappning och tålamod.

Vad är då skillanden mellan de olika baksakerna och vad ska man tänka på?

analkulor1

Analkulor: Analkulor finns i olika storlekar. Det är kulor som sitter på rad och är ihoplänkade med ett snöre. I ändan av snöret finns ofta en ögla för att du lätt ska kunna dra ut kulorna i orgasmögonblicket, vilket många tycker förhöjer njutningen. För in en kula eller flera, valet är ditt. En del analkulor har även en lös metallkula inuti som kommer i gungning när du rör på dig.

Tänk på att välja analkulor med täckta snören av hygieniska skäl! Då menar jag snören täckta med silikon eller liknande. Detta för att det inte ska fastna bakterier i snöret. Finns ingen ögla i snöret, var noga med att sista kulan hänger utanför!

analstav

Analstavar: Här finns en hel uppsjö olika modeller och storlekar att välja bland! En del gillar vibrerande analstavar medan andra föredrar stavar som inte har vibrator. Du kan välja en vanlig dildo eller en analstav speciellt anpassad för anal stimulans. Mycket beror på vilken storlek och funktion du vill ha. Med en böjd topp (som i bilden ovan), kommer du lättare åt prostatan hos mannen.

Tänk på att hålla i staven ordentligt, speciellt när det blir halkigt och så skönt att det är lätt att tappa fattningen. En del analstavar har någon form av “stopp” som gör att staven inte kan åka in i analen men många saknar den vilket gör att du får hålla extra koll.

analplugar3

Analplugar: Det finns analplugar i mjuka och stadigare silikonmaterial, glas, metall och aluminium, alla ger olika känsla. Fördelen med en analplug är att den kan sitta på plats under tiden du har sex. Vill du gå omkring med den så välj en med smal basplatta för att det inte ska skava och trycka för mycket mot skinkorna. Plugar med tydlig “midja” (som på plugarna här ovan) sitter ordentligt på plats. En plug är också bra om du vill “värma upp” och vänja analen vid penetrering inför analsex. Vilken storlek du vill ha är helt upp till dig! Är du osäker, välj hellre en för liten än för stor. Meningen är att du ska njuta av upplevelsen. Det finns även många spännande kit med analplugar i olika storlekar, det kan också vara ett alternativ om du är osäker. En del analplugar har även en lös metallkula inuti som kommer i gungning när du rör på dig.

Tänk på att välja en plug med bra basplatta. Den får inte vara för mjuk och ge med sig då den verkligen inte får åka in i analen! Vi säljer endast plugar med ordentlig basplatta men om du väljer att handla någon annanstas, kolla upp detta noga!

Hur gör man?

Vad gäller anal stimulans så kräver det tre olika saker:

  1. Mottagaren ska vara den drivande och verkligen vilja. Du vill väl hellre att det ska ge mersmak än avskräcka, eller hur? Ibland kanske mottagaren är jättesugen på analsex och ibland blir det blankt nej, det är lika ok vilket som och ska respekteras. Var först och främst säker på att din partner verkligen vill!
  2. Använd ordentligt med bra glidmedel. Snåla inte med glidmedel, det är a och o när det gäller anal penetrering! Saliv räcker inte som glid! Blir det för torrt är det smärtsamt både för mottagaren och den som peneterar. Ordentligt med glidmedel gör även att det inte fastnar skit (för att tala klarspråk) på leksak eller penis. Det finns även sk. glidmedelssprutor som gör att du kan spruta in glidmedel en bit i analen. Silikonbaserade glidmedel är riktigt bra, de kladdar inte och ger långvarigt glid. Oljebaserade glidmedel mjukgör huden och gör den mer elastisk vilket är trevligt. Nackdelen med olja är dock att den inte ska användas till sexleksaker eller kondomer så tänk på det! En del föredrar vattenbaserade glidmedel och fördelen med dem är att de ofta är lite tjockare i konsistensen och blir lättare att få på rätt ställe. Det finns även glidmedel som har en något muskelavslappnande och bedövande effekt vilket många gillar för att lättare kunna slappna av. Använd absolut INTE glidmedel med kylande effekt då det kan svida ordentligt på små sprickor som ofta finns i analen.
  3. Ha tålamod! Analsex och vaginalsex är två helt skilda saker! Ringmuskeln är en muskel som behöver tid på sig att slappna av och ta emot penetrering. Har ni för bråttom gör det ont för mottagaren och ringmuskeln kan ta skada. Båda tjänar på tid och tålamod! Använd ordentligt med glidmedel och gör det till en förspelsgrej att applicera glidmedel. Börja smeka med fingret utanför analöppningen och fortsätt sedan inåt med fingret. Som jag tipsat om ovan finns det även analplugar man kan låta sitta i ett tag innan för att ringmuskeln ska vänja sig vid penetrering. När mottagaren väl vill ha penetrering är det lättare för honom/henne att krysta för att öppna ringmuskeln så att en penis eller leksak kan tränga in.

Analdusch då?

Ofta får vi frågan om man bör använda analdusch innan analsex och svaret blir alltid nej. Det är absolut inget måste! Har man analsex så är båda förhoppningsvis fullt medvetna om vilket hål man penetrerar, eller hur? Ser du bara till att tarmen är tömd (gå på toa som vanligt) och använder ordentligt med bra glidmedel så går det alldeles utmärkt. Ännu en fördel med att mottagaren bestämmer om analsex då han/hon känner om tarmen är tömd eller inte.

Vill du ändå använda en analdusch så är det självklart ok, tänk bara på att duscha med ljummet vatten för att inte förstöra bakteriefloran i tarmen.

hygiene

Hygien

Var noga med hygienen i samband med anal penetrering! Växla ALDRIG direkt mellan anal och vaginal penetrering eller anal och oral penetrering utan att tvätta staven/penisen mellan hålen! Här ger porrfilmsbranchen, som i så många andra avseenden, en helt felaktig bild av hur det ska se ut. Bakterierna i tarmen ska stanna där och hör inte hemma någonannanstans! Även om du duschar analen före penetrering så försvinner inte bakterierna. Ett tips är att trä på en kondom vid anal penetrering och sedan dra av den inför oral eller vaginal penetrering.

Rengöring

När du använt dina sexleksaker är det oerhört viktigt att du rengör dem ordentligt efteråt! Tvål och vatten räcker långt men när det gäller anal-leksaker så rekomenderar jag att att alltid använda desinfektionsmedel speciellt anpassat för sexleksaker (handsprit kan skada materialet). HÄR hittar du en av våra storsäljare som är väldigt lätt att applicera. Tvätta av sexleksaken, torka torrt och smörj in den med desinfektionsmedlet som sedan får ligga på och verka utan att du sköljer av det.

Tips: Använd gärna en kondom på sexleksaker i riktigt mjuka/porösa material för att undvika att oönskad lukt fastnar i materialet. Kondom kan du även använda på andra baksaker då de blir väldigt lätta att hålla rena.

Lycka till med den anala njutningen och ta väl hand om varandra. Önskar er många sköna stunder!

/Linda