tulpanbildblogg

Hej fantastiska du!

Visst kommer du ihåg att du duger precis som du är – även efter nyår?

Det spelar knappt någon roll vilken tidning eller vilket socialt media du öppnar så möts du av diverse tränings- och viktnedgångstips i olika former så här i början av det nya året. Vill du träna? Träna! Vill du ändra matvanor? Ändra matvanor! Men gör det inte för att du tror att du inte duger som du är. Jag ska berätta en sak för dig: Du är perfekt precis som du är! Våga älska dig själv och njut av din kropp. Ägna mer tid åt sånt du älskar, som lyfter dig och gör dig lycklig.

Livet har så många ännu onjutna stunder, ta för dig av allt det har att erbjuda – oavsett om det är sexuell njutning, kreativitet eller något annat som får själen att pulsera lite extra. Slappna av och våga lära dig älska dig själv precis som du är. Du förtjänar all kärlek i världen och du är det bästa du har!

Tips:

  • Ställ dig framför spegeln. Naken eller påklädd, det bestämmer du själv. Målet är att du så småningom ska kunna stå naken framför spegeln och beundra det du ser/känner.
  • Notera sånt du älskar med din kropp. Det kan vara små detaljer till en början. Var inte hård mot dig själv utan träna på att ge dig själv kärlek.
  • Sov naken eller gå omkring naken och njut av frihetskänslan.
  • Smek dig själv och känn hur det känns när händerna letar sig över huden. Knåda, smek med lätta fingertoppar eller tryck med hela handen. Var känns det extra skönt?
  • Gunga, vrid på dig, hoppa, skaka. Vänj dig vid att se din kropp i rörelse, din kropp som ger dig så många möjligheter! En del ställen gungar och guppar lite extra, andra står stilla. Blunda och känn hur det känns i kroppen när den rör sig. Känns det extra skönt när något speciellt ställe rör sig?
  • Öva självkärlek regelbundet. Du växer genom att våga älska – även dig själv!

/Linda