Vi har roligt på jobbet nästan jämt. Här är bilder från en dag då vi lystestade tre olika sorters kondomer som lyser i mörkret. Vi testade lysande kondomer från Amor, EXS och Pasante. Vi ville jämföra lyskraften i kondomerna efter att ha laddat dem ca 30 sekunder i ljus.

kondomtest1

Ena sidan på folieförpackningen som kondomen finns i, är genomskinlig. Detta för att du ska kunna ladda den i ljus innan den träs på. Vill du ha extra ljusförmåga, kan du, förutom att “förladda” den vid en lampa, trä på kondomen och stå en stund i kraftigt ljus. I toaletten kanske? Där brukar belysningen vara extra skarp.)

kondomtest2

Hur gick då testet?
Jo:
1. På första plats kommer kondomen från EXS. Den lyser skarpt längs hela kondomen. Imponerande ljusstake!
2. På andra plats kommer kondomen från Pasante. Ljusstyrkan är ungefär den samma som i EXS. Däremot lyser den endast de ca 7 första centimetrarna, inte längs hela skaftet alltså.
3. Kondomen från Amor blev förloraren den här gången. Den lyser väldigt svagt, knappt synbart och endast de första ca 7 centimetrarna.
Frågan är varför alla tillverkare inte gör sina självlysande kondomer lysande längs hela skaftet. Köper man en kondom som lyser i mörkret vill man ju ha just det, en ordentlig ljusstake!
Vill ni köpa vår testvinnare EXS hittar ni den om ni klickar HÄR.