En fråga vi ofta får är vad man gör när den ena i relationen inte vill/har lust till sex.

Att ge ett allmänt svar på frågan är inte alldeles enkelt. Brist på sexlust kan bero på så många olika faktorer. För det första är vi alla olika, det är viktigt att komma ihåg. Lusten sitter till stor del i hjärnan, inte i könet (om det inte har medicinska orsaker). För många sitter självförtroendet i förmågan att kunna prestera sexuellt. Pågår bristande sexlust under en längre tid blir det en ond cirkel som är svår att ta sig ur.

Avsaknad av sexlust kan bero på många saker; allt från prestationskrav och stress till grubblerier och fysisk ohälsa. Till att börja med måste man våga ta upp det i ett förhållande och våga prata om det även om det känns jobbigt. Lyssna på varandra och försök tillsammans komma fram till en lösning som passar båda och tveka inte att söka hjälp om det behövs. Ibland är det ju så i ett förhållande att den ena har mer sexlust än den andra och då passar det ju verkligen ypperligt att mysa på/med egen hand om du vill mer än din partner. Kanske kan ni även hjälpas åt ibland? Även om man inte har lust själv så är det ju otroligt häftigt att se sin partner njuta.

Viktigast av allt: Glöm inte den fysiska närheten varje dag även om sexet inte funkar. En strykning över ryggen, kramar och att vara nära varandra är otroligt viktigt!

 

lust
/Linda